Teknoloji

Görüntülü Konuşma Uygulamaları

Görüntülü konuşma programları özellikle son yıllarda bir hayli popülerlik kazandı. Pandemi sürecinin de etkisiyle uzaktan eğitim faaliyetleri ve birçok iş yerinin evden çalışma imkanı sunmasın ardından bu tür uygulamalara olan ihtiyaç da artmıştır. Hali hazırda yaygın olarak tercih edilen bu görüntülü konuşma uygulamalarının yanı sıra rastgele insanlarla da görüntülü görüşme yapılabilen birçok uygulama bulunmaktadır. Bu kapsamda hem sosyalleşmek hem de iş ve eğitim süreçlerinin gerçekleştirilmesine yönelik farklı amaçlarla görüntülü görüşme uygulamaları kullanılabilir.

Kullanım amacına göre görüntülü görüşme uygulamaları arasından doğru seçeneklerin tercih edilmesi gerekecektir. Görüntülü konuşma uygulamaları kapsamında iş, eğitim ve yeni insanlarla tanışma amacıyla farklı işlevsel özelliklere sahip programlar seçilebilir.

En İyi Görüntülü Konuşma Programı Hangisi?

Uygulamasız görüntülü konuşma için FaceTime gibi cihazların kendi aralarında görüntülü görüşme yapılmasını sağlayan özellikleri de bulunmaktadır. Ancak bu tür seçeneklerin birçok yönden sınırlayıcı olması nedeniyle üçüncü parti uygulamaların tercih edilmesi gerekecektir. Günümüzde görüntülü konuşmalarda en yaygın olarak dünya genelinde tercih edilen uygulama WhatsApp’tır. WhatsApp üzerinden kullanıcıların birbiri ile görüntülü konuşmaları sağlanmaktadır.

Popüler görüntülü konuşma uygulamaları arasında şu uygulamalar ilk sırada yer almaktadır:

  • Zoom
  • Skype
  • WhatsApp
  • Google Duo
  • Google Meet
  • FaceTime
  • Hangouts

Dünya genelinde en çok tercih edilen popüler görüntülü konuşma uygulamaları arasından seçimlerinizi yapmadan önce uygulamaların sağladığı avantajları ve hangi özelliklere sahip olduklarını incelemeniz önerilmektedir. Bu kapsamda birçok farklı seçenek arasından en doğru seçimleri yapabilirsiniz.

Zoom

Zoom

Zoom görüntülü konuşma uygulamaları arasında son yılların en popüler uygulamalarından biri olmayı başarmıştır. 2012 yılından beri kullanıcılara hizmet veren Zoom, özellikle pandemi döneminde bir hayli popülerlik kazanmıştır. Uygulamanın popülerlik kazanmasında özellikle çoklu kullanıcı desteğine sahip olması tercih edilmesindeki en önemli unsur olmuştur. Ayrıca tüm platformlara da destek vermesi tercih edilmesindeki bir diğer kriter olarak öne çıkmaktadır. Kurumsal kullanımına da uygun oluşuyla hem iş hem de eğitim dünyası tarafından uzaktan görüntülü görüşme işlemleri için başarılı uygulamalar arasında gösterilmiştir.

Ücretli ve ücretsiz paket seçenekleri bulunan Zoom, 40 dakikaya kadar ücretsiz şekilde oturumlara izin vermektedir. Zoom Claud Meetings, iş ekiplerinin ve müşterilerinin fiziksel ortamlarına bakılmaksızın bağlantıda kalmasını sağlayan bir versiyonu olarak tanımlanmaktadır. Hem bulut toplantısı hem de web seminer yazılımı sunan Zoom Cloud Meetings, internet ağları üzerinden güvenli şekilde çalışmaktadır.

Skype

Skype

Skype görüntülü konuşma seçenekleri sunan geçmişten günümüze en popüler uygulamalar arasında yer almaktadır. En iyi görüntülü konuşma uygulamalarından biri olan Skype, aynı zamanda uluslararası arama ve mesajlaşmayı da destekleyerek yıllardır ön planda olmayı başarmıştır. Fiziki ortamda görüşme imkanı olmayan kişilerin en iyi ses ve görüntü kalitesiyle birbirileriyle görüntülü görüşme sağlamalarına destek olan Skype, günümüzde profesyoneller, öğrenciler ve bireyler için en iyi seçenekleri sağlamaktadır.

En eski görüntülü sohbet uygulamalarından biri olan Skype, özellikle görüntü ve ses kalitesi konusunda sağladığı başarıyla günümüzde de en popüler ve yaygın olarak tercih edilen uygulamalar arasında yer almayı başarmıştır. Görüntülü konuşma için en iyi uygulamayı kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında Skype öne çıkmaktadır.

WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp görüntülü konuşma özelliği ile yapılan son güncelleme sonrasında en fazla 8 katılımcıya kadar aktif olarak görüntülü sohbet özelliğini sunmaktadır. Görüntülü grup araması yapılması için güçlü bir internet bağlantısına sahip olmak gerekecektir. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, 2014 yılında şimdiki adı Meta olan Facebook tarafından satın alınmasının ardından birçok yeni güncellemeye uğradı. Son dönemde gizlilik politikasıyla tartışma yaratan WhatsApp, görüntülü görüşmelerde de en fazla tercih edilen uygulamalar arasında yerini almayı başarmıştır.

Önceden çok daha sınırlı sayıda kişinin görüşmesine olanak tanıyan WhatsApp, yapılan yeni güncellemeler ile 8 kişiye kadar görüntülü grup sohbetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda en iyi görüntülü konuşma uygulamasını arayan kişiler için iyi bir tercih olarak öne çıkmaktadır. Görüntülü konuşma uygulamaları arasında günümüzde de dünyanın en popüler uygulamalarından biridir.

Google Duo

Google Duo

Duo görüntülü konuşma özelliği son yıllarda popüler uygulamalar arasında yerini almıştır. Mobil uygulama üzerinden veya web sitesi üzerinden de sıkıntısız bir şekilde görüntülü görüşmenin yapılması sağlanmaktadır. Mobil ve masaüstü cihazlar üzerinden güvenli şekilde görüntülü görüşme sağlanmasını olanak tanıyan Google Duo, basit kullanımı sayesinde de öne çıkmayı başarmıştır.

Platformlar arası görüşmeye olanak sağlayan başarılı bir uygulama olan Google Duo, görüntülü görüşme yapmak isteyen bir kişi bilgisayarda bir kişi İphone’da bir diğeri ise Android tablette iken aynı anda sohbete katılmaktadır. Bu sayede cihaz zorunluluğu olmadan rahatlıkla kullanılabilen bir uygulama olarak tercih edilmektedir.

Google Meeting

Google Meeting

Google Meeting görüntülü görüşme için geliştirilen en iyi uygulamalar arasında yer almaktadır. Videokonferans ve videotelefon platformu olarak kullanılan Google Meeting, G Suite hattının bir parçası olarak tanımlanmaktadır. Google Chat ile beraber Google Hangouts’ın yerine geçmiştir. Google S Suite planıyla gelen en iyi görüntülü toplantı aracı olan Google Meet, Google Duo’dan daha profesyonel ve toplantılar için birçok avantaj sağlayan versiyonu olarak da değerlendirilebilir.

Günümüzde kurumsal şirketler tarafından da çok sık tercih edilen Google Meeting, müşterilerinin kullanımına sunulmasının ardından büyük beğeni almıştır. Arama başına 250 katılımcıya ve 100 bine kadar canlı akış izleyicisine, toplantı kayıtlarına ve daha fazlasına olanak tanıyan Google Meet, ücretsiz şekilde hiçbir süre sınırı olmadan da sohbet imkanı sağlamaktadır.

FaceTime

FaceTime

İphone görüntülü arama ayarları ile FaceTime üzerinden kullanıcıların başarılı şekilde birbiri ile görüşme sağlamaları mümkündür. Apple ekosistemi içinde olmasıyla nispeten diğer uygulamalara göre popülerliği az olsa da işlevsel özellikleri sayesinde günümüzde en fazla kullanılan görüntülü görüşme uygulamaları arasında yer almaktadır. Apple tarafından ücretsiz bir uygulama olarak sunulan FaceTime, ayrıca Apple cihazlara sahip olmayan kişilerin de katılmasına olanak tanımaktadır.

Android cihazlara sahip kişilerin FaceTime bağlantısına tıklayarak tarayıcı üzerinden görüşmelere katılması sağlanıyor. Ancak uygulamanın verimliliği açısından bu yöntem çok fazla tercih edilmemektedir.

Discord

Discord

Discord görüntülü görüşme özelliği sayesinde özellikle yayıncılar arasında son derece popüler bir uygulama olmayı başarmıştır. Mesajlaşma, sesli sohbet etme ve görüntülü görüşme seçeneklerinin yer aldığı uygulamada birçok avantaj elde edilmektedir. Ücretsiz sunucularının da olması ve özelleştirilebilir birçok seçenek sağlaması da en dikkat çeken özellikleri arasında yer almaktadır. Bilgisayar sürümünde ayrıca ekran paylaşımı da yer almaktadır.

Yabancılarla Görüntülü Konuşma Uygulamaları Nelerdir?

Yabancılarla görüntülü konuşma uygulamaları özellikle yabancı dil öğrenmek ve yabancı dil becerilerini geliştirmek isteyenler için en iyi seçenekleri sunmaktadır. Bu konuda özellikle Cambly gibi ücretli uygulamaların son yıllardaki başarısı dikkat çekmektedir.

Sadece eğitim odaklı değil, aynı zamanda rastgele insanlarla da görüntülü sohbet etme olanakları sağlayan birçok farklı uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar arasında Azar, Bermuda, LivU, MeetMe gibi görüntülü konuşma uygulamaları dikkat çekmektedir. Görüntülü konuşma uygulamaları arasında daha pek çok farklı alternatif seçenek bulunmaktadır. Kullanım amacına göre en iyi uygulamaları güvenle tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu